Hur fungerar det med TV & finns det fiber?

 

I samtliga Kindahus lägenheter finns fiber indraget och det finns ett flertal olika tjänsteleverantörer att välja på både när det gäller Internet och TV. Man kan ha en leverantör på sitt TV-utbud och en annan Internetleverantör om man vill. Det finns också ett flertal kombinations-abonnemang att välja på.

Kontakta Open Universe på telefonnummer 0770-82 55 55, eller SMSa BREDBAND till 72 660 så ringer de upp dig. Du kan även gå in på deras hemsida portalen.openuniverse.se och där få en tydlig överblick över vilka olika alternativ som finns.

 

Vad händer när jag har valt en tjänsteleverantör?

När du har valt den tjänsteleverantör du vill ha kommer det företaget att skicka dig den den utrustning du behöver för att komma igång.
I lägenhetens vardagsrum sitter en s.k. CPE monterad och det är där man ansluter utrustningen man fått hemskickad. I en del lägenheter sitter CPE:n monterad i ett teknikskåp i hallen. I dessa fall är det draget kabel från CPE:n till uttag som sitter i vardagsrummet, ibland även till andra rum i lägenheten.
Koppla ihop utrustningen du fått från din tjänsteleverantör med CPE:n enligt de instruktioner som följer med utrustningen. Om du har frågor kring hur du ska göra så tar du kontakt med din tjänsteleverantör så hjälper de dig. 

 

Det har uppstått ett fel på min fiber, vem hjälper mig?

Om du får problem med din fibertjänst ska du ALLTID vända dig till din tjänsteleverantör. Kontaktuppgifter till dem finns i regel på ditt avtal eller faktura. De kontrollerar vad felet beror på och om det är något som vi på  Kindahus behöver åtgärda så får vi en felanmälan direkt från din tjänsteleverantör, vilket ibland kan ta ett par dagar.

 

Måste man teckna ett avtal med någon tjänsteleverantör för att kunna se på TV?

Nej, man kan se på TV via fibernätet utan att teckna avtal med någon leverantör. Men för att komma åt basutbudet av Tv-kanalerna behöver du en s.k. IPTV-box. Boxen är liten och väger endast 350 gram. Du behöver inte ha den framme om du inte vill - fjärrkontrollen fungerar även om boxen står i ett skåp. Boxen kräver inget avtal men du betalar en engångskostnad för den. Du beställer boxen genom att gå in på portalen.openuniverse.se eller ringa till Open Universe på telefonnummer 0770-82 55 55.
Boxen måste beställas via Open Universe för att fungera i vårt fibernät.


Klicka här!
... om du vill läsa mer om och beställa tjänster i fibernätet från någon av de leverantörer som finns hos Open Universe!