Nyhetsarkiv


240227
Kindahus byter affärssystem

Under mars 2024 kommer vi att byta ut vårt affärssystem. Det innebär bland annat att "Mina sidor" för er kunder får nytt utseende och nya funktioner. Enklast loggar du även i fortsättningen in på Mina sidor med BankID. Om du har använt dig av användarnamn och lösenord för att logga in kommer dina nuvarande inloggningsuppgifter inte att fungera i det nya systemet. Vi rekommenderar inloggning med BankID men om du inte har tillgång till det så kan du få en aktiveringslänk via e-post från oss när det nya systemet är aktiverat. 
Ytterligare information kommer!

231128
Kom och spela bingo!

När?

Var?

Måndag 11 december 
kl. 14-16

Lokalen vid entrén,
Bergdalagatan 19 A

Tisdag 12 december 
kl. 10-12

Matsalen på Kindagård,
Ulrikagatan 1

Tisdag 12 december 
kl. 14-16

Kindahus kontor,
Stora torget 2

Torsdag 14 december 
kl. 10-12

Källarlokalen på
G:a Eksjövägen 16 C

Torsdag 14 december 
kl. 14-16

Källarlokalen på
Skolvägen 6, Rimforsa

Hur?

Vi spelar bingo och har trevligt tillsammans. Kindahus bjuder på lucia-fika. Bingon är ett samarbete mellan Kindahus och Kinda kommun.

Då antalet platser till varje tillfälle är begränsat måste du anmäla att du kommer. Det gör du genom att ringa till Kindahus senast den 5 december. Telefonnummer: 0494-792 50. Först till kvarn gäller… 😉

Välkommen!


231121
En vecka fri från våld

Kindahus deltar i kampanjen  "En vecka fri från våld" som år 2023 infaller vecka 47. Veckan är ett initiativ skapat av Unizon och MÄN och stödjs av Jämställdhetsmyndigheten, Sveriges kommuner och Regioner samt länsstyrelserna. Initiativet har varit årligen återkommande och med syftet att våld går att förebygga. Under veckan genomförs kampanjer, föreläsningar och andra insatser runt om i landet och länet. I Kinda vill vi särskilt uppmärksamma hur våld kan förebyggas och hur vi enskilt och tillsammans kan bidra till en förändring för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor. 

Här kan du läsa mer om kampanjen på Kinda kommuns hemsida!

Fredagen den 24 november mellan kl. 10-12 finns vi på Kisa torg tillsammans med Kinda kommun. Vi bjuder på glögg och pepparkakor. Kom gärna och träffa oss där. Välkommen!

 


231002
Välkommen på fotboll!

Lördagen den 7 oktober kl. 1300 möter Kisa BK Västerviks FF på Kisa IP för årets sista hemmamatch.

Kindahus bjuder alla besökare på fika i Kindahus-tältet vid läktaren mellan kl. 1230-1530 

 • Straffsparksläggning för stora och små i pausen. 
 • Under hela matchen kan du även testa att göra ”poängmål” i Kindahus eget fotbollsmål och vinna priser

Fri entré för Kindahus hyresgäster mot inlämnande av fribiljetten som delades ut till alla lägenheter under slutet av september!


230616
Välkommen på 75-årskalas på Kisa torg 7 juli!

Stiftelsen Kindahus har sitt ursprung 1948 då Stiftelsen Kisahus bildades. Vi fyller därmed 75 år 2023! För att uppmärksamma detta lite extra kommer vi att anordna ett födelsedagskalas i samband med Levande torg i Kisa den 7 juli, kl. 10-13.

Kalaset anordnas tillsammans med Sandströms och Skon vid bron som båda fyller 100 år under 2023. Ett gemensamt 275-årskalas med andra ord!

Det blir ett blandat program med aktiviteter för både stora och små under hela förmiddagen.
Några godbitar ur programmet den 7 juli: 

 • Dansbandet Icaros underhåller med svängig musik
 • Clownerna Beccalur och Sten Ström roar barn och vuxna
 • Vi bjuder på födelsedagstårta och kaffe utanför biblioteket
 • Glass och ballonger till barnen
 • Med mera!!

Välkomna!


230414
Utflykt till Torpön 25 maj 

I år har Kindahus 75-årsjubileum och det vill vi gärna uppmärksamma under året på olika sätt. När värmen är tillbaka i slutet av maj anordnar vi därför en bussutflykt för våra hyresgäster till Torpöns färjeläge. Ytterligare information om detta finns uppsatt i trapphusen där du kan läsa mer om programmet och hur du anmäler dig. Antalet platser är begränsat så först till kvarn gäller... 

Välkommen att följa med!  


230320
Besök visningslägenheten - nu även digitalt

På Bergdalagatan 19C, Kisa, finns en visningslägenhet där du kan få veta mera om tjänster och produkter som kan öka din eller din närståendes självständighet och trygghet. Projektet är ett samarbete mellan Kinda kommun och Kindahus. 
Nu finns det även möjlighet att "besöka" lägenheten digitalt.

Klicka här för att läsa mer och se olika filmer om vad som visas i lägenheten.


230308
Odlingsskola

Vid Värgårdsplan i Kisa finns det möjlighet att arrendera en odlingslott . Under våren planerar vi för att bjuda in till en odlingsskola för er som redan arrenderar en lott eller bokar en innan odlingsskolan börjar. Odlingsskolan kommer att vara kostnadsfri och är ett samarbete mellan Kindahus och Green Landscaping.

Kontakta Martin Hansson om du är intresserad av att delta i odlingsskolan!
Senast 31 mars 2023 behöver vi ha din intresseanmälan.
Skicka den till martin.hansson@kindahus.se eller ring 0494-792 67


230303
Hyresförhandling 2023

Årets hyresförhandlingar är nu avslutade och överenskommelsen resulterade i en hyreshöjning med 3,95%. Den nya hyran börjar gälla från och med 1 april 2023.


230217
Välkommen till vår visningslägenhet

Tillsammans med Kinda kommun har Kindahus iordningställt en visningslägenhet på Bergdalagatan 19C, Kisa,  där du kan få veta mera om tjänster och produkter som kan öka din eller din närståendes självständighet och trygghet. 

Klicka här för ytterligare information om visningslägenheten!


230203
Uppkopplade brandvarnare

För ett tryggare och säkrare boende kommer Kindahus tillsammans med ett företag som heter Tryva att installera ett modernt brandvarnarsystem i alla våra lägenheter. Under hösten 2022 har vi testat systemet i en av våra fastigheter i Kisa och efter att ha utvärderat prövotiden har vi nu beslutat att gå vidare och montera systemet överallt. 

Med uppkopplade brandvarnare och systemet från Tryva vet vi att alla brandvarnare fungerar. Brandvarnaren testar sig själv och informerar Kindahus om den behöver service. Brandvarnaren reagerar vid rök eller hög värme och tjuter precis som en traditionell brandvarnare. Om brandvarnaren fortfarande är aktiv efter 30 sekunder skickas larmet vidare till de boende som valt att ta emot larm i den tillhörande appen. Det innebär att det är flera som kan upptäcka en brand tidigt, och göra värdefulla insatser. Det betyder också att bränder kan upptäckas även om den boende inte är hemma.

OBS! Om du misstänker att det brinner ska du alltid ringa 112.

När systemet är installerat i ditt hus kommer du att ha möjlighet att ladda ner en app till din mobil där du ansluter dig för att kunna ta emot eventuella larm i ditt hus. Du får mer information om detta när brandvarnarna monteras där du bor.

De nya brandvarnarna kommer att monteras succesivt under perioden februari-maj 2023. Du får information några dagar i förväg innan det är dags för montering i ditt område och hus.

Om du har frågor om de uppkopplade brandvarnarna är du välkommen att kontakta projektledare Martin Hansson på telefon 0494-792 67 eller mail martin.hansson@kindahus.se  


230201
Gröna påsen

Kinda kommun har beslutat att införa ”Gröna påsen” under början av 2023.   Alla hushåll i kommunen får inom kort ett startkit som innehåller ett litet sopkärl samt en rulle med gröna påsar. Du som bor hos Kindahus kommer att kunna hämta ditt startkit i trapphuset vid ingången där du bor. Håll utkik och ta ETT sopkärl och EN rulle påsar så snart du ser att de är på plats. På en del adresser har startkiten redan lämnats så en del av har kanske redan hämtats in till lägenheten.
Om startkiten i ditt trapphus tar slut innan du hunnit hämta ett kan du höra av dig till Kindahus på tel. 0494-792 67 så ordnar vi så du får ett.
På följande adresser som saknar trapphus kommer startkiten att lämnas vid din brevlåda eller dörr:

 • Södra och Norra Gärdesvägen, Rimforsa
 • Västerlidsvägen 11 & 13, Rimforsa
 • Kalle Stinas Gränd, Rimforsa
 • Skolvägen 8, Rimforsa
 • Floragatan 3-5 & Drottninggatan 4-6, Kisa
 • Ulrikagatan 5, Rosengatan 1, 3 & 5, Södra Prästgatan 4 & 6, Kisa
 • Ulrikagatan 1, Kisa

Var kan man hämta nya gröna påsar när de tagit slut?

Nya påsar kan hämtas på kommunens utlämningsplatser (se Kinda kommuns hemsida för information) .
Som en extra service till våra hyresgäster kommer Kindahus även att ordna möjlighet att hämta nya påsar på platser ute i en del av våra bostadsområden. I dagarna delar vi ut en broschyr till alla bostadshyresgäster med information om hur matavfallet ska sorteras. Tillsammans med den broschyren får man också ett informationsblad där det framgår var och i vilka områden du kan hämta nya gröna påsar.

På Kinda kommuns hemsida kan du läsa mer om gröna påsen. Klicka här om du vill ha mer information!


230131
Vill du arrendera en odlingslott?

Just nu känns odlingssäsongen långt borta men i vår kanske du blir sugen på att odla grönsaker eller blommor?  Vid Värgårdsplan i Kisa finns det möjlighet att arrendera en odlingslott och det går bra att redan nu boka en om du är intresserad. Välkommen att kontakta ”odlingslottsansvarige” Martin Hansson.
Telefonnummer: 0494-792 67
E-post: martin.hansson@kindahus.se


221209
Energispartips

De ökade elpriserna gör att vi alla behöver se över vad vi kan göra för att spara energi. Sveriges Allmännytta har tagit fram tips på åtgärder för att minska hemmets energiförbrukning. Sajten innehåller en mängd tips för hur man kan spara energi, uppdelade rum för rum. Det finns även fler korta filmer som tipsar om energismarta saker att tänka på.

Klicka här för att komma till energispartipsen!  


221121
En vecka fri från våld

Kindahus deltar i kampanjen  "En vecka fri från våld" som år 2022 infaller vecka 47. Veckan är ett initiativ skapat av Unizon och MÄN och stödjs av Jämställdhetsmyndigheten, Sveriges kommuner och Regioner samt länsstyrelserna. Initiativet har varit årligen återkommande och med syftet att våld går att förebygga. Under veckan genomförs kampanjer, föreläsningar och andra insatser runt om i landet och länet. I Kinda vill vi särskilt uppmärksamma hur våld kan förebyggas och hur vi enskilt och tillsammans kan bidra till en förändring för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor. 

Här kan du läsa mer om kampanjen på Kinda kommuns hemsida!


221116
Facebook och Instagram

Nu finns Kindahus på Facebook och Instagram! Där kommer vi att informera om lediga lägenheter och lokaler, viktig information för dig som är hyresgäst samt en och annan glimt bakom kulisserna hos oss som jobbar för och åt Kindahus. 

Välkommen att följa oss där!

   


220407
Välkommen på visning!

Tillsammans med Kinda kommun har Kindahus iordningställt en visningslägenhet på Bergdalagatan 19C där du kan få veta mera om tjänster och produkter som kan öka din eller din närståendes självständighet och trygghet.

Klicka här för ytterligare information!


220401
Invigning av Lejonstigen, Bergdalagatan Kisa

Idag har vi invigt Lejonstigen! Kindahus bjöd besökarna på kaffe och kaka och barnen som kom fick glass och en ballong. Det var tyvärr lite kyligt ute men barnen tyckte glassen smakade bra ändå. Kindahus VD Kajsa Claesson och Karolina Hedlund från Kinda kommun klippte bandet för att inviga stigen och barn från förskolan Berget tog en premiärtur.
Bert Davidsson som skapat de fina träskulpturerna på Lejonstigen använde sin såg och förvandlade en träbit till en rolig liten gubbe medan publiken tittade på. 
Tack till alla som kom och ville vara med på invigningen!

Här följer lite bilder från tillställningen.

Bandet klipps!Bert sågar och det går åt att hålla för öronen!Kaffeservering och ballongutdelningFrån vänster: Jimmy Johansson & Karolina Hedlund, Kinda kommun. Bert Davidsson, träskulptör.
Kajsa Claesson & Martin Hansson, Kindahus


220311
Ny hyra 1 april 2022

Nu är årets hyresförhandlingar klara och de resulterade i följande överenskommelse som gäller från och med 1 april 2022:

 • Hyran för lägenheter höjs med 2,15%
 • Hyran för garage och carportar höjs med 15:-/månad
 • I de fall där hushållsel ingår i hyran höjs el-avgiften med 15%

220311
Blomstercheckar

Visst är det trevligt med blommor? Det kanske inte riktigt hunnit bli säsong för blommor utomhus ännu men vi vill ändå redan nu tipsa om det vi kallar blomstercheckar. Du som anmäler intresse för att ta hand om en blomlåda utanför husets gemensamma entré får en blomstercheck att handla för och vi ser till att lådan fylls med jord. Självklart finns denna möjlighet både i Kisa och i Rimforsa! Välkommen att höra av dig till oss på telefon 0494-792 50 så får du ytterligare information.


220301
Kindahus lanserar ny hemsida!

Vår nya hemsida kommer succesivt att ge dig som hyr av oss flera möjligheter att utföra dina ärenden på tider som passar för dig. 
Du som är hyresgäst hos oss kommer inom kort att få ett brev hem med ytterligare information om vår nya hemsida.

 

 

Stiftelsen Kindahus
Box 113
590 40 Kisa

Besöksadress
Stora Torget 2
590 37 Kisa

Telefon
Växel: 0494-792 50
Felanmälan: 0494-792 58
Jourtelefon: 070-710 78 36

Följ oss på sociala medier!

 

 

E-post
info@kindahus.se

E-post fakturor
faktura@kindahus.se 

© Stiftelsen Kindahus 2021